dinsdag 4 september 2012

I see tea is geboren


Hallo allemaal!

Hoera, weer een nieuwe aanvulling en weer een stukje dichter bij het eindresultaat van onze minor. 
Binnen de minor hebben we een adviesgroep die gaat over de 21st century skills. Dit gaat dus over de 'moderne leerkracht'. Voor deze adviesgroep hebben we een naam, een logo en een visie ontwikkeld:

Waar staat I See Tea nu eigenlijk voor?

De naam zegt het eigenlijk al:
Tea staat bij ons voor het volgende:
Mensen komen vaak onder het genot van een kopje koffie of thee bij elkaar om te communiceren. Dit communiceren kan zijn over persoonlijke dingen maar ook zakelijke dingen. Vaak wil je weer eens even bijkletsen met iemand of wordt onder het genot van een kopje thee een vergadering gehouden.
Wij willen deze communicatie ook op een moderne manier realiseren, zonder de werkelijke communicatie uit het oog te verliezen.

Dus I see Tea --> Ik zie een nieuwe manier van communiceren.
Kinderen moeten leren om goed te kunnen communiceren. Door middel van een goede ICT-geletterdheid leren ze sociaal-culturele vaardigheden. Creativiteit, kritsch denken, probleemoplossend vermogen en samenwerken zijn hierbij de hoofdzaak.
Wij als adviesteam zullen ons de eerste tijd vooral focussen op communiceren en de ICT-geletterdheid bij kinderen.
Het is belangrijk dat kinderen leren en men zich ook realiseert dat communicatie via ICT de toekomst is en wij hierbij niet moeten vergeten dat verbale communicatie ook belangrijk blijft.
ICT-geletterdheid is belangrijk voor kinderen, zodat ze ook weten wat ze ermee kunnen, hoe ze het op een goede manier kunnen gebruiken en dat ze ook de gevaren en voordelen ervan weten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten